Kuka olen

Helianna & Selma

Olen Helianna. Olen kotoisin Kuopiosta ja paraikaa helsinkiläistyn suuren kaupungin sykkeestä nauttien. Olen ruoalla nautiskelija ja kauneuden ihailija. Rakastan viherkasveja ja jaloleinikkejä.

Mutta kaikkein eniten ja suurimmassa roolissa olen äiti. Olen äiti kahdelle aivan ihastuttavalle lapselle, jotka ovat olleet suurin muusani valokuvausurallani. Oikeastaan heidän ansioistaan ylipäänsä olen valokuvaaja - varsinkaan vauvakuvaaja. 

Olen aina rakastanut kuvia ja muistoja, mutta niiden erityisyys ja tarve tallettaa on kasvanut aivan valtavasti lasten myötä. Elämä heidän kanssaan on niin käsinkosketeltavan haurasta, jokainen päivä ja hetki on oikeasti vain kerran. Vastasyntynyt on pienessä kuplassaan vain muutamia päiviä, jonka jälkeen hän alkaa kehittyä omaksi persoonakseen - joka sekin kehittyy jatkuvasti.

Olen käyttänyt pienenä valtavasti aikaa perhekuvien parissa, joissa minä ja kaksi siskoani ollaan ja on ihana huomata se sama into omissa lapsissa. He valikoivat kuvia joita haluavat lisätä omaan muistojen laatikkoon ja muistavat asioita kuvien kautta. Tallettakaa arkeanne, käykää kuvauksissa. Se ei ole palvelus vain sinulle ja sinun muistojen vaalimiselle vaan ennen kaikkea myös lapsillenne. Mitä tänne oikeastaan meistä jää kun lähdemme? Vain muistot ja kuvat.

Tyylini kuvata on ennen muuta luonnollinen ja mahdollisimman herkkä ja hellä. En käytä rekvisiittaa ja vauva kuvataan juuri sellaisena kuin hän on. Olen tehnyt todella viimeisteltyä ja sommiteltua vauvakuvausta muutamien ensimmäisten vuosien ajan, mutta se ei tuntunut enää omalta ja vaihdoin täysin tunnepohjaiseen, mahdollisimman luonnolliseen kuvaukseen. Olen lähtenyt liikkeelle siitä miten itse haluaisin omat lapseni kuvattavan, mitä minä heistä haluaisin muistaa ja millaiseen kuvaukseen heidät haluan itse viedä. Valokuvaus kun on ennen muuta yhden ihmisen visio hetkestä ja ihmisestä, ei kasa sääntöjä, joiden noudattaminen tai noudattamatta jättäminen ainoastaan tekee eron hyvän ja huonon kuvan välille.

Info-sivun kuvat mahtava Petra Veikkola

Menu