Hello

Kuka olen

Ensinnäkin haluan kiittää suuresti sinua siitä, että olet täällä! Sekä heti perään onnitella päätöksestä kuvauttaa vauvanne ja perheenne. Nämä hetket ovat niin ainutlaatuisia, sormien välistä livahtavia momenteja, joiden ohikiitävyyden huomaa ikävä kyllä vasta jälkeenpäin. 

Minä olen Helianna, harjoitellen helsinkiläistyvä savolainen. Olen kahden super ihanan lapsen äiti ja odotan parhaillani kolmatta lastamme syntyväksi huhtikuussa 2018. Olen jatkuvasti luomassa jotain uutta ja kiinnostun kaikesta. Uusista ruokatrendeistä, kankaanvärjäämisestä kasviväreillä ja extempore kahvitreffeistä.

Minun motivaationi kaikkeen ovat lapseni. En olisi kuvaaja ilman heitä, en saisi niin paljon aikaan ilman heitä. En taatusti nauraisi niin paljon ilman heitä enkä olisi todellakaan näin salliva ja hyväksyvä itseäni tai kotikaaosta kohtaan, jolleivät he olisi olleet täällä opettamassa arvojärjestystä ja todellista sisältöä elämässäni.

He ovat kaikkeni, aivan kuten sinunkin lapset ovat sinun kaikkesi. Siksi teen tätä työtä ja siksi toivon, että löydät juuri teidän perheelle täydellisen newbornkuvaajan - koska muistot ovat ainoa asia mitä sinulle lopulta jää näistä vuosista ja niistä kaikkein rakkaimmista.

Kuva alla: Marko Laukkarinen 2016

Tarinani kuvaajana

Tarinani valokuvaajana on tänä päivänä varmasti melko yleinen. Ostin ensimmäisen järjestelmäkamerani esikoisemme myötä ja aloin kuvaamaan arkeamme. Pidin blogia ja kehityin sekä nautin suuresti kuvaamisesta, mutten koskaan olisi uskaltanut edes ajatella, että jonain päivänä minusta voisi tulla myös oikeasti ammatiltani valokuvaaja. Kunnes sitten ajatusmaailma, jota muutenkin kannan ja edustan - se etten pelkää tehdä mitään muiden tuomitsemisen tai arvostelun pelossa - nosti päätään myös valokuvauksen saralla ja koin, että minulla voisi olla alalle jotain annettavaa. 

Aloitin vähän kaikesta - onhan selvää, että täytyy kokeilla useaa sorttia ennen kuin tietää mikä on se oma lempikakku. Minulle kuitenkin selkeni aika pian, että nimenomaan vastasyntyneet ovat se minun palani kakkua ja että haluaisin erikoistua ehdottomasti newbornkuvaukseen. Kouluttauduin itse mahdollisimman pitkälle ja paljon ja kävin Skotlannissa erään maailman suosituimman vauvakuvaajan opissa.

Tein pitkään todella aseteltua newbornkuvausta. Vauva piti valmistella hyvin nukkuvaksi ja sessio saattoi kestää jopa kolmesta neljään tuntia, että varmasti saataisi tehtyä ne kaikki ennalta nimetyt asennot aina froggystä potato sackiin. Ajattelin, että mahdollisimman monta eri poseerausta galleriassa on hyvä galleria ja että ammattimaisuus mitataan suoristetuista sormista ja loppuun asti oikein viedyistä poseerauksista.

Kunnes tajusin, ettei se ole lainkaan minun juttuni. Jotta kuvani voivat olla täysin uniikkeja ja minun tyyliini tunnistettavia niiden täytyy edustaa arvojani ja olla yhtä kuin minä. 

Vauvat ovat olleet vanhemmillaan noin viikon silloin kun he tulevat kuviin luokseni. He ovat ihan pieniä raakileita, jotka ovat vasta opetelleet hengittämään keuhkoillaan, syömään suullaan ja tuntemaan tutut vanhemmat käsillään. Ja vanhemmat opettelevat uutta perheenjäsentä omassa kuplassaan. 

Ja tätä kuplaa en missään nimessä halua millään tavalla puhkaista tai häiritä vaan korostaa. Haluan kuvata teidän ensihetkiä yhdessä, sidettä ja rakkautta mikä välillänne on. Haparoivia otteita ja onnellisia ilmeitä. Paljon kuvia teidän perheestä, paljon kuvia vauvasta vanhempiensa kanssa, koska niin on paras ja niin on luonnollista.

Vauvan haluan olevan mahdollisimman tyytyväinen ja mahdollisimman vähän häiritty. Kapaloin muutamaan eri settiin ja käytän ammattitaitoani gallerian kartuttamiseen mahdollisimman vähillä siirroilla. Koska he ovat niin hentoja eikä heidän kuulu stressata mistään.

Kuten ei myöskään vanhempiensa. En halua, että teidän tarvitsee stressata sitä nukkuuko vauva tai onko hän nyt tarpeeksi hyvin. Koska hän on vauva. Hän nukkuu ja valvoo ja syö ja haukottelee. Tykkää ja ei tykkää. Itkee ja ei itke. Sellaisia he ovat ja sellaisina haluan hänet teille kuvata. 

Olen äärettömän onnellisessa asemassa kun visioni on tavoittanut juuri ne oikeat asiakkaat niin hyvin ja myös kollegat ovat kiinnostuneet oppimaan lisää tavastani työskennellä ja tehdä vauvalähtöistä ja unikkia newbornkuvausta.

Suuri unelmani on ollut päästä pitämään pienryhmäworkshopeja studiollani ja ensimmäinen näki päivänvalonsa syksyllä 2017 ja päivä oli ihan mahtava. Jatkossa teen myös yksittäisille kuvaajille tarkoitettuja mentorointeja jossa käydään läpi hänen studio- tai kuvaustilansa, muutetaan sitä tarpeen mukaan, käydään läpi työskentelyflowni sekä pureudutaan vähän syvemmälle kuvaajan brändiin ja toiminnan kehittämiseen.

Täydellisen inspiroivaa päivää sinulle!

Menu - Menu +